Turussa kävi eilen takatalvi, joka kesti suhteellisesti kutakuinkin yhtä pitkään kuin Tepsin hyvät hetket kaudella 2006-07.Nyt onkin taas Turun kevääseen paremmin sopiva harmaan vetinen keli.

459342.jpgHässäkkä TPS:n ympärillä alkaa käydä entistä kiihkeämmäksi. Viikonloppuna ammuttiin jo melko isoilla pyssyillä ja yhä useampi media eksyi haaskalle. Täytyy sanoa, että en edes viime vuotisen surhkuhupaisan pelailun jälkeen olisi uskonut, että ikinä koittaa sellainen päivä, että Hannu Jortikkaa yritetään väkisin savustaa ulos Turun Palloseurasta. Nyt ollaan jo siinä pisteessä.

IL:n mukaan seurajohto raivostui Jortikalle, TS kertoo, että irtisanomistakin on väläytelty, Sihvonen taas paremmintietää, että Jortikka on edelleen erotettava, ja että TS on sivumennen sanoen esimerkki huonosta journalismista...

Seurajohto tykittää laajalla rintamalla siinä määrin heviä settiä, että aika vaikeaa on nähdä horisontissa enää rauhaisan rinnakkaiselon edellytyksiä. Tosin kyynikko voisi epäillä, että nyt ei enää väännetä siitä, jatkaako Jortikka Tepsissä, vaan siitä, millä ehdoin ja hinnalla hän vaihtaa maisemaa.

Mikäli TPS:llä olisi yhtään rahaa, Jortikalla ei enää olisi mikään kiire kotiin lomilta. Persaukisen pitää kuitenkin keksiä muita keinoja.

Sihvosen tekstissä oli tuttuun tapaan monia kohtia, joita voisi nasevasti siteerata, mutta poiminpa ainoastaan yhden aasinsillan palasen jutun lopusta:

"Yhteisö on kuitenkin enemmän kuin suurinkaan yksilö. Kuluva kausi jää historiaan siitä, että jääkiekkoyhteisö sulki Hannu Jortikan ulkopuolelleen."

Tuo ennustuksenomainen heitto voi hyvinkin pitää paikkaansa. Minulle tuli siitä mieleen eräs vanha sanonta, jota Montrealin suunnalla on toisinaan viljelty: "nobody is bigger than the team". Suurinkaan legenda, kovinkaan koutsi ei ole suurempi tai tärkeämpi kuin joukkue/seura.

Tuota läksyä ovat opetelleet kantapään kautta sellaisetkin vaatimattomat persoonat kuin Scotty Bowman ja Patrick Roy. Jokohan olisi Turussa saman oppitunnin vuoro - kaikilla seurassa vaikuttavilla.

Sattui muuten arkistoja selatessa silmiin toinenkin osuva lainaus. Vieläpä sellainen, joka ei tarvitse sanaakaan selittelyjä seurakseen.

- Joka suhteessa pitää toimintaa terävöittää. Se koskee myös valmennusta. (Hannu Jortikka, TS 20.3.2006, kauden viimeisen TPS-SaiPa-ottelun jälkeen)


Ja jos joku vielä välittää muistella kiekkokautta turkulaisittain, sen voi tehdä vaikka Jatkoajan TPS-pakettia lukemalla.