Tosipelien aikaan myös kaukalon ulkopuolisilla aktiviteeteilla on iso merkitys lopputuloksen kannalta. Ammattiurheilijan tulee huolehtia palautumisestaan otteluiden välillä ja elintapojen on muutenkin syytä olla kunnossa.

Ilta-Sanomissa onkin tartuttu tähän päivänpolttavaan aiheeseen. Liigan finaalipelien alkua odotellessa joutoaikaa on tapettu tutkivan journalismin keinoin. Tutkimusten mukaan seksi on sallittua SM-liigan finalisteille.

Kiva kuulla, varsinkin pelaajien puolesta. Oluttakin saavat kuulemma ottaa. Nyt on tosin todettava, että IS:n urheilutoimitus on vähän ajastaan jäljessä. Totuus on kaivettu esiin jo reilut 35 vuotta sitten.

491193.jpg

Tämän Karun Totuuden paljasti jo vuonna 1971 silloinen Jääkiekko-lehti. Kyseessä ei ole nykyisin samalla nimellä ilmestyvä sivistynyt koko perheen julkaisu (joka sai alkunsa vasta 1993), vaan 70-luvun alussa parin vuoden ajan ilmestynyt julkaisu. Hissuttelun ja kauniiden kansikuvien sijaan tuolloin luvattiin, että "Jääkiekkolehti tulee julkaisemaan kovimmatkin puheenvuorot – ja vastaukset niihin…"

Ja niinhän ne tekivät, voi myöhempi lukija todeta. Voisi jopa sanoa tämän lehden olleen nykyisen sihvoslais-rönkäläis-rantaslaisen äärikriittisen urheilujournalismin edelläkävijä. Pitänee kaivaa lisää arkistojen aarteita joskus paremmalla ajalla.