TuTon peleissä sattuu ja tapahtuu siihen malliin, että historiankirjoja pitää kohta kirjoitella uudestaan. Tero Forsell pisti jo yhden kauden piste-ennätyksen uusiksi. Lisäksi epäilen, että uusia ennätyslukemia hamutaan puolustajien maali- ja pistepörssissä (Kai Syväsalmi ja Pasi Järvinen), peräkkäisten voittojen lukumäärässä (14) ja kenties jopa tulokaspörssissä (Jouni Virpiö).

Toistaiseksi tämä kaikki on kuitenkin epäilyksen asteella.

Ahkerana toimittelijana olisin eilen illalla tarinaa kasatessani mieluusti tarkastanut faktoja ja maininnut niitä ylenpalttisen positiivisessa hengessä. Vaan enpä tarkistanut, kun ei missään ollut Mestiksen historiatilastoja turhanaikaista maratontaulukkoa lukuun ottamatta (virallista Jääkiekkokirjaa en kyllä tsekannut, kun ei moista ole hollilla).

Tämä on hieman hämmentävää, kun on tottunut SM-liigan ja NHL:n kohdalla siihen, että kaikenmaailman tarpeetontakin tilastoa löytyy asianmukaisilta verkkosivuilta enemmän kuin kukaan viitsii lukea. Mestiksen "omat" nettisivut ovat pienenä alaosiona Jääkiekkoliiton sivuilla. Kaipaamani tapaista tilasto-osuutta sieltä oli turha etsiä.

Seuraavaksi pistin tietysti kysymystä liiton suuntaan. Toki siellä joku on tällaisen tiedon korkein haltija, onhan?. Tai sitten ei. Kävi ilmi, että siellä ei historiatilastoja ole "toistaiseksi" saatavilla. Maltan tuskin odottaa niiden ilmestymistä.

Kyynisempi voisi todeta jotain siitä, mitä tämä kertoo SJL:n korkeimmalle sarjatasolleen antamasta arvostuksesta. Mutta ei siitä arvostuksen puutteesta tarvitse oikeastaan edes sanoa mitään, se on melko ilmeistä kaikin puolin ihan muutenkin.

No, jospa niitä tilastoja löytäisi jostain muualta.

EDIT: Jossain sitä tietoa ainakin on, koska TuTolta tuli heti tämän kirjoittamisen perään tiedote, jonka mukaan torstain 14. peräkkäinen voitto oli uusi Mestiksen ennätys. Edellinen oli KalPan nimissä.