Nyt sitä saa taas, playoff-kiekkoa nimittäin. Mestiksen puolivälierät nimittäin alkavat tänään. Kattavan johdatuksen aiheeseen voi tsekata Jatkiksesta.

Jotenkin hämmentävältä se kyllä tuntuu. Nyt on helmikuun puoliväli, ei nyt vielä kuulu tosipelejä pelata. Ei vaan kuulu!

No, kuten valistuneet lukijat jo tietävät, tämä outous johtuu siitä, että surullisenkuuluisaan "tasonmittaukseen" suostuakseen SM-liiga vaati Mestiksen voittajan - ja mahdollisen liigakokelaan - selville siihen mennessä kun liigan runkosarja loppuu. Se taas on ihan Jääkiekkoliiton suurten ajattelijoiden hengentuotosta, että kauden pidentämiseksi pelataan playoffien lisäksi playoutit, joihin on edelleenkin vaikea suhtautua vakavalla naamalla.

Toisaalta tämä on kovin virkistävää. SM-liigassa puurretaan vielä viimeisiä väsyneitä runkosarjan kierroksia, NHL:ssä ollaan vasta pimeimmän kaamoksen hetkissä... näihin verrattuna on varsin mukavaa hipsiä hetken päästä Kupittaan latoon katsomaan TuTon ja HeKin koitosta. Lättyä pussiin, häh?

Analyytikon intuitiolla Toverit jatkoon voitoin 3-1 ja välierissä vastaan KooKoo (Kuka näitä seurannimiä ja lyhenteitä näille keksii?)

Pudotuspeleissä nousevat arvoon arvaamattomaan aina tietynlaiset kovanuppiset pelimiehet. Tiki oli yksi kovimmista.