Ále!

Kulttuuripainotteinen viikko on jatkunut ahkerasti muun muassa kirja- ja levylaarien ääressä. Parasta uudessa vuodessahan useimmiten on se, että heti alkuun on kirja-alet ja levykauppojen (ja tavaratalojen musiikkiosastojen) laareihin ilmestyy kaikkea kivaa.

Ja pakkohan se on ostaa. Ku halavalla sai...

Suurimpia paheitani on se, että minun on lähes mahdotonta kävellä levy- tai kirjakaupasta ulos ostamatta mitään. Siihen nähden selvisin melko armeliaalla budjettilovella kylillä käynnistä. Ei mennyt edes sataa euroa. Ja kyllä nyt taas kelpaa, kun voi syventyä vaikkapa Clash-kirjaan tai Kauko Röyhkän romaaniin tai ihan vaikka tunnelmoida Bad Religionin herkkien sulosointujen tahdissa.

Tästä tulikin jouhevasti mieleen, että eikö olisikin kätevää, jos urheilussakin olisi vuodenvaihteen alennusmyynnit. Ei tarvitsisi Tepsinkään kärvistellä pakkipulassa, kun voisi Pelimiesmarketista hakea poistoerä-laarista edullisen markkupaukkusen tai kimmoerosen. Ai ei vai?

Kanadassa ainakin ikuisen nuorekkuuden nimiin vannova Toronto Make-Me-Laughs on oivaltanut tämän jutun aika kivasti. Shoppasivat nimittäin nuoren ja lupaavan Travis Greenin. Ku halavalla sai. Sikäläiset kiekkoanalyytikot kommentoivat siirtoa näin: