On any given day
We might fall apart (We might fall apart)
On any minute now
We might fall apart (Just like a house of cards)


Paikallisradio Auran Aallot soitti sunnuntaina tuttuun tapaansa rokkia TPS-Pelicans -matsin erätauolla. Studioisäntä osui kenties tahtomattaan kiusallisen lähellä Karua Totuutta (tm) soittaessaan Disco Ensemblen maanmainiota "We Might Fall Apart" -viisua.

Ja niinhän "me" teimme. TPS:n hutera korttitalo romahti juuri niin tylysti kuin jotkut jo ovat osanneet pelätä. Onneksi Turkuun on vissiin ensi viikoksi luvattu jo melkein terassikelejä. Kyllä siellä jo Tepsin kansitakissa tarkenee.

Palloseuran kausi ja kaivattu kunnianpalautus päättyivät tutuksi käyneeseen tapaan. Hyvää peli-ilmettä oli tarjolla vain ajoittain ja kun peli kulki, ei saatu maaleja tehtyä. Pelin loppuhuipennuksena sekoiltiin viimeisellä minuutilla ja pressissä ivailtiin Jatkoajan edustajalle. Ihan perussettiä siis.

Sen suuremmin sontakasaa kaivelematta tässä vaiheessa on hyvä katsastaa kylmät faktat: TPS on nyt pelannut Hannu Jortikan alaisuudessa kaksi kautta. Runkosarjasijoitukset ovat olleet kymmenes ja seitsemäs. "playoff"-pelejä on kertynyt neljä, niistä tappioita neljä - SaiPalle ja Pelicansille.

Ei kai ihan nappisuoritus? Syystä tai toisesta.

No, vaikka lätkä-Tepsistä ei ilonaiheeksi olekaan (tuskin jatkossakaan), vuodesta 2007 voi silti tulla tepsiläisittäin vielä maittava. FC TPS:n näkymät (uusine hienoine verkkosivuineen) ovat mukavat ennen potkiskauden alkua, ja Jortikan joukkojen tunaroidessa Lahdessa SC TPS otti kotiareenalla toisen voittonsa liigakarsinnassa. Salibandyn kauan himoittu liigapaikka on siis voiton päässä.

Pitänee tosiaan vaihtaa vähän lajia, että on jotain seurattavaa lähiajoille. Ja nyt viimeistään pitänee lunastaa aiempia lupaukseni ja lähteä etsimään shortseja kaapista...