Kuulemma jotain playoffeja pelataan tänään, mutta eipä onneksi tarvitse niitä jänskätellä. Lomalla on ihmisen hyvä olla.

Ei vaan, kyllähän se hieman harmittaa, ettei ole kotikulmilla lätkää tarjolla - useammastakin syystä. Ensinnä suoraan sanoen hatuttaa paikallisten joukkueiden johdosta. TuTon osalta sympaattisen jengin puolesta; pelasivat niin viihdyttävää lätkää, että sitä olisi katsellut pidempäänkin. TPS:n osalta harmittaa vain se koko lapsellinen pelleily; ammattipelaajien epäkunnioittava esiintyminen oman seuran pelipaitaa ja maksavaa yleisöä kohtaan on asia, joka saa veren kiehumaan joka kerta.

Henkilökohtaisesti ei oikeastaan harmita muu kuin pelien loppuminen turhan varhain. Ainahan sitä lätkää katsoisi (huonoakin kärvistelee, jos ei vaihtoehtoja ole), ja mieluusti sitä olisi vielä kuitannut jokusen juttupalkkion kevään peleistä. Nyt on vähän ontto olo, kun ei ole pitkään aikaan sitä hallillemenorutiinia ja läppärin nakuttamista iltamyöhällä.

Mutta kaikenlainen harmitus katoaa tehokkaasti, kun vastaan tulee tällaisia päiviä kuin tänään. Likimain täydellinen kevätpäivä on ollut niin sään, fiiliksen kuin aktiviteettien osaltakin. Tämän johdosta muotoiltakoon pieni parastajustnyt-lista, ihan vaan vaikka kiusaksi kaikille harmaata arkea ahertaville:

Parhautta kesälomalla:
Maailman paras DJ. Saa luukuttaa kotona ihan rauhassa kaikenmaailman musiikkia ns. riittävän kovaa ja ilman, että kukana vääräuskoinen tulee esimerkiksi huomauttamaan jotain asiatonta soitettavan musiikin laadusta.

Huikeutta kesälomalla:
451895.jpgKiireettömyys ja oma aika. On kohtuullisen hienoa lähteä aurinkoisena kevätaamuna lenkille nauttimana olostaan. Etenkin kun lähes kaikki muut ihmiset liikennöivät väsyneen ja kyllästyneen näköisinä kohti työelämän haasteita. Aamulla kun antaa vähän aikaa itselleen ja hyvinvoinnilleen, jaksaa mukavasti paiskia jopa kotioloissa töitäkin tehokkaasti.

Ihanuutta kesälomalla:
Henkisen hyvinvoinnin vaaliminen. Jos sattuu huvittamaan vaikka vapaavalintaiseen kirjallisuuteen perehtyminen tai musiikin syövereihin uppoutuminen, ei todellakaan tarvitse tuntea kehnon omatunnon pistelyä rintalastassa. Ja jos sattuu siltä tuntumaan, voi läksiä kylille shoppaamaan lisää virikkeitä.

Parasta tänään:
Neil Youngin arkistosarjan "uusi" huikeahko livelevy ja Milla Paloniemen iiiiihana Kiroileva Siili -albumi (itse taiteilijan signeeramana).

Niinniin, itse olen toki sitten töissä koko kesän, kun te muut lomailette. Mutta silloin on kuitenkin nihkeät kelit ja kärpäsetkin vaivaa...

Jortshullekin on muuten löytynyt uusi työpaikka.