No niin, saivat sitten valittua jääkiekkomaajoukkueelle uuden valmennusjohdon. Demokraattisella, avoimella ja tarkkaan punnitulla prosessilla tietty.

Henkilökohtaisella tasolla valinta oli niin sanotusti "ihassama" (Go Canada Go!), mutta koko viime viikkojen sirkus ja etenkin eilinen julkistus ovat olleet huikeaa viihdettä. Etenkin keskiviikon tiedotustilaisuus oli parasta kotimaista tilannekomiikkaa töllössä pitkään aikaan. Käykää katsomassa.

Hilpeyden taustalla on tietysti se ikävämpi seikka, että Suomen Jääkiekkoliiton ylin johto on lähes täysin kyvytöntä käymään avointa keskustelua tai perustelemaan tekemisiään asiallisesti. Ei uskoisi, ellei olisi tottunut turkulaiseen toimintakulttuuriin näissä asioissa.

Journalistin silmin kävi melkein kiukuttamaan Petteri Sihvosen saama kohtelu - toisaalta hän varmasti sai tilaisuudesta sen, mitä halusi:

"Se oli surkein näytelmä, missä olen ikinään ollut mukana. Jääkiekkoliiton johdon ammattitaidottomuus tuli siellä viimeistään järkyttävällä tavalla julki."

Liiton johto voisi kyllä harkitä jonkinlaisen pr-konsultin palkkaamista, kun muun tyyppiset henkilöstöratkaisut tuntuvat olevan poissa laskuista. Omat ehdokkaani tälle postille olisivat Jouko Narvanmaa ja Paavo M. Petäjä.