TPS:n kriisi kiinnostaa tietysti monia, etenkin Turussa, ja mielipiteitä asiasta on joka lähtöön.

Niin myös maailmanluokan kiekkomiehellä Juhani Tammisella, joka paukuttaa melko kovin panoksin tämän päivän Turun Sanomissa.

"...Viimeiset kaksi vuotta ovat olleet surkuhupaisaa aikaa. Seuraa on todellisuudessa johtanut päävalmentaja, jonka työnkuva normaalissa kiekkoyhteisössä rajoituu edustusjoukkueesen ja sen päivittäiseen valmentamiseen. Nykyjohdon alaisuudessa ja sen hyväksymänä päävalmentaja on sekoillut organisaation joka puolella, sekoittanut junioritoiminnan, toimiston ja ennen kaikkea oman joukkueensa. Energiaa ja voimia on riittänyt vielä julkisuuden kautta haukkua omat pelaajat, seuran ex-toimitusjohtaja, ex-valmennuspäällikkö ja kaikki legendaariset vanhat pelaajat ja valmentajat, jotka eivät kuulu ns. perässähiihtäjiin. Pienimuotoinenkin kritiikki on johtanut hirvittävään julkisuussaasteeseen..."

Jotenkin tulee mieleen vanha kansanviisaus kuolleen hevosen potkimisesta, mutta eipä tuosta oikein eri mieltäkään osaa olla.

Moni on varmasti sitä mieltä, että Tammisen pitäisi lähtökohtaisesti olla ihan hiljaa, mutta toisaalta tuon luokan turkulaiskiekkoilun legenda on minusta ihan oikea mies käyttämään puheenvuoroja tässä asiassa. Saisivat muutkin avautua.

Mutta Tamin järeässä avautumisessa on ainakin kaksi varsin mielenkiintoista tausta-aspektia:

Ensinnä Tamminen on yksi niistä nimistä, joka on ollut esillä monenlaisissa spekulaatioissa TPS:n uusia taustanimiä hahmotellessa, eikä vissiin ihan aiheetonta savua ole ilmassa tälläkään kertaa. Miten tämäntyyppinen murina suhteutuu siihen?

Toiseksi tulee tietysti mieleen Jortikka-Tamminen -parivaljakon lämmin ystävyyssuhde. Hannu Jortikka on viime vuosina käyttänyt kutakuinkin jokaisen tilaisuuden moittia ja piikitellä julkisesti Tammista - viimeksi täällä. Tamminen ei tähän mennessä ole juurikaan tähän nokitteluun lähtenyt julkisesti mukaan. Nyt on jokin muuttunut. Jortshun osalta tulee taas mieleen yksi vanhan kansan viisaus: sen edestään löytää, minkä taakseen jättää...

Mutta tästä on hyvä jatkaa. Sirkus Ruissalon kevätshow saa vuosi vuodelta hienompia juonenkäänteitä. Stay tuned!