Myönnetään: olen friikki. Monien muiden lievää mielenvikaisuutta viestivien seikkojen ohella olen ennen kaikkea t-paitafriikki. T-paidat ovat kivoja. Ne ovat varsin olennaisia asusteita. Ja niitä pitää aina hankkia lisää, vaikka edellisetkään eivät oikein mahdu enää vaatekaappiin.

193243.jpgNykyäänhän ovat kovasti trendikkäitä (kuulemma) kaikenlaiset kummalliset printtipaidat, jopa tunnetuiksi väitetyt vaatesuunnittelijat tekevät omia t-paitamallistoja. Hinnat ovat tietysti sen mukaisia. Itse olen enempi ns. statement-paitojen ystävä, enkä ole koskaan maksanut t-paidasta mitään posketonta summaa. Sen sijaan joskus tulee poimittua hyvänvärisiä peruspaitoja ale-laaristakin muutamalla eurolla.

T-paita on hyvä viestinnän väline. Sen avulla voi etenkin kesäaikaan viestittää vastaantulijoille ja kanssaihmisille kaikenlaisia asioita. Eikä tarvitse olla edes mitään sademetsien pelastamiseen tms. liittyvää asiaa, vaan kaikenlaiset mukahauskuudet ja humoristiset paidatkin kertovat omaa sanomaansa lähiympäristölle. Oheisessa kuvassa uusin pakkomielteeni, Amerikasta saakka tilattu "Communist Party" -paita.

Kantaakin voi toki ottaa vaikkapa semihauskalla Muhammed-paidalla (jota kaikki eivät pidä hauskana), tai sitten voi assosioida itseään erilaisiin viiteryhmiin vaikkapa tarkoin valikoituneilla urheilu- tai bändipaidoilla ("Ai, olitko säkin katsomassa Garbagea Hesassa 2000?"). Kesähelteillä ghettokorista pelatessa voi tunnustautua asiamieheksi isolla Jatkoajan logolla, tai sitten voi kantaa rinnuksissaan suurta elämänviisautta: Life is simple. Eat. Sleep. Play Hockey.

Toisinaan voi myös näyttää hyvältä ja tukea samalla hyvää asiaa pukeutumalla esim. Mentalwearin paitaan.

Mutta enpäs kerrokaan parhaita nettikauppatipsejäni. Menette muuten kuitenkin ostamaan samanlaisia hienoja paitoja, jonka jälkeen narsisti ei voi enää niitä käyttää.