Turun suunnalla mouhotaan ja kohistaan vaan Hurmeen Jampasta, hänen kädestään ja olemattomasta sopimuksestaan. Mutta kyllä sitä oikeastikin jotain tapahtuu, Palloseura nappasi kokeelle nuoren tsekkisentterin Patrik Valcakin. Asiasta kertoi ensimmäisenä tietysti se yksi saitti.

Nuorukaisen tilastot eivät hirveästi vakuuta (jos vakuuttaisivat, tuskin olisi täällä koeajalla), mutta muutoin tapaus vaikuttaa mielenkiintoiselta. Pelaajaesittelyssä vertauskohdaksi Valcakille on mainittu Bobby Holik ja Ville Nieminen. Toivottavasti osaa vähän pelatakin, tuon tyyppisiä miehiä ei Palloseurassa turhan paljon ole.

"He’s a fearless shift-disturber who excels at getting opponents off their game but also has the ability to hurt you on the scoreboard."

Valcakin tapaus edustaa muutenkin erästä viime vuosina yleistynyttä mielenkiintoista toimintapaa. Eli mies hakeutui Suomeen, kun hänet varannut NHL-seura (Boston Bruins) oli antanut ymmärtää, että olisi syytä etsiä itselleen pelipaikka jostain kunnon sarjasta. Mukavaa huomata, että SM-liiga kuuluu tällaisten kiekkosarjojen listalle vielä.

Tänään oulussa, torstaina Turussa. Käykää katsastamassa. Skouttaus-raportit ovat tervetulleita.