Jopas oli maukasta kiekkoviihdettä tarjolla Turkuhallissa tiistai-iltana. Työvuorossa olevan journalistin homma oli varsin antoisaa, kun tarjolla oli taistelua ja kunnon draamaa. Siitäkin huolimatta, että juttusuunnitelma ja puoliksi tehty juttu menivät tyystin uusiksi kalkkiviivoilla.

Alku ei luvannut järin hyvää, kun Kärpät näytti menevän menojaan muutamassa minuutissa. Sen sijaan Tepsi keräsikin itsensä ja taisteli hienosti. Draaman kaarta rakennettiin huolella, siinä määrin tehokkaasti kotijoukkue ampui välillä itseään jalkaan karmeilla virheillä.

Loppuhuipennus olikin sitten kuin jouluaatto niin kotijoukkueelle, kotiyleisölle kuin journalistillekin. Päätuomari Kruus antoi käsittämättömän rankkarin jatkoajalla, kotiyleisön suosikkikanukki viimeisteli rankkarista hattutempun ja kauniiksi lopuksi vierasjoukkueen valmentaja yritti huutaa tuomarin kuuroksi sanakääntein, joita oli pakko vähän siivota jopa iltapäivälehden juttuun. Aikamoista.

Kruusin virhe ja vankkumattoman itsevarma rankkarituomio naurattavat melkein vieläkin. Errare humanum est etc., mutta oli tuo taas melkoinen näyttö sen puolesta, että tuomaritoiminnassa voisi hieman olla kehittämisen varaa.

Turun Sanomissa taas urheilutoimituksen esimies ennustaa, että Oulussa nähdään painajaisia TPS-ottelun jälkeen. Realismi onkin aina ollut vahvasti yliarvostettu tyylilaji.

Lopuksi vielä viikon virtuaalinen hatunnosto Steve Yzermanille. Upean herrasmiespelaajan pelinumero jäädytettiin tiistaina Detroitissa.