Turussa ei tule aika pitkäksi odotellessa kesäteattereiden näytäntökauden alkua. Viihdettä piisaa ihan Tepsin kuvioita seuraamalla. Futis-Tepsi iski tällä kertaa puskista ja tiedotti irtautuvansa napanuorayhteydestä lätkä-Tepsin kanssa kovan luokan sijoittajaryhmän tukemana.

Himpun verran orvoksi itsensä tuntenut kiekkojournalisti kävi tiedotustilaisuudessa meininkiä ihmettelessä ja taustoja haistelemassa. Omasta näkökulmasta mielenkiintoisinta antia oli se, että jääkiekkopuolen puheenjohtaja Antti Kasi moitti Turun Sanomia huonosta journalismista. TS nosti asian sinänsä asiallisesti esiin jo tiistai-aamun papyruksessa, mutta juttuun oli ängetty mukaan huhu HC TPS:n talousvaikeuksista ja palkanmaksuvaikeuksista. Kasi kuittasi huhut "käsittämättömiksi", eikä muutenkaan juuri riemuinnut asiasta.

Itse asiassa TS:kin kirjoitti vain asiaa varovasti sivuten ja oikeaoppisesti myös Kasille oli annettu puheenvuoro. Turuilla ja toreilla on kevään korvilla liikkunut kohtalaisen sitkeästi vielä paljon karumpiakin tarinoita tämän aiheen tienoilta. Vaikeaa noihin on kuitenkaan tarttua, monestakin syystä. Ainakin jos haluaa olla vajoamatta höpöhöpö-median tasolle.

Yhtä lailla nihkeää on yrittää saada otetta siitä, mitä Futis-Tepsin isojen muutosten taustalla todellisuudessa on. Miksi näin ja miksi juuri nyt? Medialle toki kerrottiin pitkään ja punnitusti erilaisia kauniita ajatuksia monenlaisista motiiveista, mutta syystä ja toisestakin selvitykset jäivät mietityttämään. Itse ainakin ymmärtäisin vallan mainiosti sellaisenkin skenaarion, että jalkapallohenkinen väki halusi yksinkertaisesti päästä eroon "kiviriipaksikin" luonnehditusta HC TPS:stä. Ei sitä tietenkään kukaan ääneen tohtinut sanoa, vaikka näin olisikin. Kuten ei sitäkään, mistä syystä hyvässä nosteessa pitkään olleen FC TPS:n viimeinen tilikausi oli tappiollinen...

Kaiken kaikkiaan on kyllä kivaa seurata FC TPS:n touhuja: koko paketti on hienosti kasassa, imago on kunnossa ja tulevaisuuskin näyttää niin hyvältä, että melkein häikäisee. Julkisuuden suuntaankin asiat hoituvat melko ensiluokkaisesti. Tätä lisää, ja mielellään muuallekin Palloseuraan.

Itse tiedotustilaisuudesta tulee kyllä arvosanaksi vain 9-. Mitäs tarjositte lounasaikaan järjestetyssä tilaisuudessa pelkkää höhhöpullaa...

Jäämme mielenkiinnolla odottamaan, josko kiekkopuolen herroillakin olisi jotain kerrottavaa jo lähiaikoina.