Otsikko ei viittaa millään muotoa siihen, että karhunpesän suunnalla on ollut tovin hiljaista. Oma vaikenemiseni on liittynyt pitkälti monenmoisiin työ- ja yhdistystoimintakiireisiin.

Siinä missä meikäläisen vaikenemista saattaa joku jopa toivoa, moni varmasti suhtautuu aivan päinvastaisesti siihen, että paikallisen Palloseuran jääkiekkosiipi vaikenee kuin muuri. Kotimainen kiekkokausi on päättynyt, siirtohuhut kiertävät villisti ja päivittäisellä tasolla tulee lukuisia siirtouutisia SM-liigan ja lähialueiden suomalaisia koskettavasta pelaajaliikenteestä.

Paitsi Turussa. Ei huhuja, ei uutisia, ei hajuakaan edes suht valmiin ensi kauden joukkueen julkistamisesta. Eikä sanaakaan siitä, miten nopealla aikataululla toteutettavaksi julistettu osakeanti on sujunut, tai on ollut sujumatta. Andersiakin huolestuttaa, täysin aiheesta.

Se on huono juttu, jos jotain kerrottavaa olisi, mutta sitä ei tehdä. Vielä huonompi - ja todennäköisempi - vaihtoehto on se, että mitään kerrottavaa ei ole. Persaukinen seura, jonka markkinoitava päätuote on vaillinainen ja kilpailukyvytön, on kovin vaikeasti myytävä. Ja nyt on se aika, kun HC TPS:n pitäisi myydä henkensä edestä, kirjaimellisesti. Ja vähän muutakin kuin olemassaolevia pelaajia muille seuroille.

Tepsin urakkaa ei helpota tippaakaan se ikävä tosiasia, että urheilusponsorointi ja tukijoiden halu esiintyä (huippu)urheilun parissa on laskussa, kuten Markkinointi&Mainonta kertoo. Tästä ja kilpaurheilun yleisen kiinnostavuuden laskusta ovat eri alojen pahanilmanlinnut varoitelleet jo niin monta vuotta, ettei asiantilan pitäisi tulla kenellekään yllätyksenä esimerkiksi SM-liigassa. Pelkään, että silti tulee, yllättäen ja pyytämättä.

Mutta turkulaiset voinevat lohduttautua sillä, että ilmeisesti TPS kuitenkin aikoo ensi kaudella pelata, koska harjoituspeleistä varoitellaan jo, ja kansalta kysellään toivelauluja.

Niinpä niin, omalle hiljaisuudelleni on oikeastaan ollut toinenkin syy. Karhunpesässä on käynnissä pieni paikkojen ehostus. Saas nähtä, mitä siitä seuraa, stay tuned...