Koska maajoukkueen höpöhöpö-Tour ei suuremmin innostanut, hain viikonlopun kiekkoannokseni idyllisestä Varissuon jäähallista. Tarjolla oli E-95 -junnujen tiukka paikalliskamppailu TuTo-TPS. Isänpäiväviihde oli kiitettävää luokkaa.
259159.jpg
Toverit voitti tehokkaamman viimeistelynsä ansiosta. Molempien joukkueiden pelikirja tuntui rakentuvan tehokkaan 1-4 -taktiikan (yksi kuskaa, neljä katsoo) varaan. Tästä oli ottamassa oppia myös hieman varttuneempien tovereiden pääkäskyttäjä "Ika" Lehkonen.

Ihan sattumalta en toki paikalle eksynyt, vaan kentällä viiletti tuulennopea kummipoikani. Hyvin näyttää sälli omaksuneen suvulle ominaisen lievän luonnevikaisuuden. Ottelun ensimmäinen tilastomerkintä oli se, kun nuori Mesikämmen komennettiin minuutiksi jäähyatioon väkivaltaisuudesta. otti lopussa toisenkin jäähyn taklaamisesta (kuten kuvasta näkyy).

Niin sitä pitää - kuka niistä maaleistä välittää, kun on V-koodi hallussa (ilmoittelen kyllä Suutarin Jukalle kun aika on kypsä skouttaamiselle).

Käykää ihmiset katsomassa junnulätkää.Viihdearvo peittoaa välillä jopa SM-liigaottelun. Jos ei pelillisesti, niin ainakin kiihkeän yleisön ansiosta. E-junnujen matsissakin oli vähintään saman verran tunnelmaa kuin Turkuhallin tämän kauden peleissä. Nuori Suomi on muuttanut monta asiaa kaukalon puolella, mutta vaahto suupielissä mouhoavia vanhempia ei näemmä vieläkään ole poistettu katsomosta.