Kävipä kerran taannoin niin, että New Jersey Devilsin Cam Janssen taklasi Toronton Tomas Kaberlea varsin ikävästi. Ja ikävin seurauksin - Kaberle on vasta nyt toipumassa pelikuntoon kolmen viikon takaisen taklauksen aiheuttamasta aivotätärähdyksestä.

Janssen sai myöhästyneestä taklauksesta kolmen ottelun pelikiellon, mutta varsinainen tilinteon hetki koitti vasta eilen, kun joukkueet kohtasivat uudelleen.

Hirmuista väkivaltaahan siitä tietysti seurasi. Janssen ehti pelata yhden kokonaisen vaihdon ja viitisen sekuntia toista ennen kuin kutsu kävi. Wade Belakilla oli asiaa ja hän halusi keskustella lentopallomailallaan. Kohtaaminen hoidettiin kunnon oldskool-tyyliin, jossa on näin 2000-luvun näkökulmasta jotain hellyyttävää arkaaisuutta. Ikiaikainen luolamiesmäisyys sekoittuu monimutkaisiin kirjoittamattomiin kunniakoodistoihin.

Ja yleisö tietysti hullaantui.



Vaikka ei suuremmin tämäntyyppisestä poikapainista pitäisikään, pätkä kannattaa silti katsoa loppuun. Viimeisenä kun näytetään hidastettuna se, miten tappelu sai alkunsa, ja se on jo sosio-kulttuurisesti mielenkiintoista katsottavaa.

Janssen tiesi mitä on tulossa, eikä hänen tarvinnut miettiä toviakaan, mitä seuraavaksi pitäisi tehdä. Mies ryhtyi poistamaan ylimääräisiä varusteita suurin piirtein ennen kuin näki takavasemmalta häntä noutamaan tulleen huutelijan. Myös varsinaista päähänlyömistä edeltänyt lievän homoeroottinen rituaalitanssi on hauskaa seurattavaa.

Niin, olihan se itse tappelukin NHL-kriteereillä melko hyvää mättöä. Toimii riittävän pieninä annoksina.