Jo tässä vaiheessa on syytä aloittaa ensimmäinen sarjajulkaisu, johon luultavasti ilmaantuu jatko-osia ennemmin kuin myöhemmin. TPS:n päävalmentaja Hannu "kuus mestaruut, hei" Jortikka on hahmo, jolla takuuvarmasti riittää sanottavaa riippumatta siitä, mikä aika vuodesta on. Aika usein lausunnot ovat joko kuolemattomia tai muuten vain hauskoja.

Tällä kertaa Jortikka on matkustanut edustamaan mustavalkoisia värejä Latviaan, lätkän MM-kisoihin. Ja Turun Sanomat on luonnollisesti yhyttänyt Hannun kertomaan pari totuutta ajankohtaisista aiheista. Pääosin tarinointi on aika peruskauraa, eikä mitään tahoa edes suuremmin lytätä maanrakoon, mutta kevään kuumimmasta(?) puheenaiheesta eli kulovalkean lailla leviävästä pelikirja-vouhotuksesta Hannulla on sananen viikonvaihteeksi:

- Minua huvittaa enemmän ja enemmän koko ajan, kun joudun kuuntelemaan näitä pelikirjapuheita. Jalosen Jukka sanoi juuri saman, minkä varmasti jokainen liigavalmentaja olisi sanonut siitä, ettei jääkiekko ole tähtitiedettä, Jortikka viittasi Yleisradion kiekkolähetysten "Jälkiviisaat"-osioissa käytyihin keskusteluihin.

- Meillä voi olla kaiken näköisiä numeroita, kuten jalkapallon 4-4-2 tai jääkiekon 1-2-2 ja 1-3-1, mutta kaikki lähtee kuitenkin pelaajista. Ensimmäisen miehen reagointi vaikuttaa kaikkeen, mitä sen jälkeen tapahtuu ja niin edelleen, Jortikka linjaa oman näkemyksensä asiasta.

Jortikka on nähdäkseni aika hyvin jyvällä asiasta. Tästä puhutaan vielä. Jos vaikka itsekin tarttuisi vähän sivuavaan aiheeseen jossain välissä. Tekisi nimittäin mieli avautua etenkin suomalaiselle kiekkokulttuurille tyypillisestä lieveilmiöstä, itse pelin ja pelaamisen todellisuudelle vieraasta "ylivalmentamisesta" ja kovin tärkeiksi itsensä tehneistä valmentajista. Stay tuned.

Eihän niistä kukaan oikeasti ihan niin tärkeä äijä ole tontillaan. Paitsi tietysti Jortikka.