Tätä kirjoittaessa on vajaat neljä vuorokautta aikaa SM-liigan avauskierrokseen. Kaikilla osapuolilla alkaa olla viimeisten voiteluiden aika. TPS:kin hio kesäkuntoaan viimeisen kerran torstaina - ja näyttihän se jo pääosin ihan jääkiekolta. Kontrasti muutaman viikon takaisiin ensimmäisiin harjoitusotteluihin oli positiivisella tavalla voimakas.

Varma kauden alun merkki on myös se, että keskeiset mediat pukkaavat pihalle SM-liigaa koskevia ennakkojulkaisujaan. Sanomalehtien köykäisempiä pläjäyksiä odotellaan vielä, mutta IS Veikkaaja, Jääkiekkolehti ja Urheilulehti osuivat kaikki samalle viikolle ennakointeineen, tänään päivällä näytti töllöstäkin tulevan Nelosen liigaennakkoa.

Veikkaajan liigaliite hiihteli about vanhoja latuja, tosin joku oli tuonut työryhmälle onnellisuuspillereitä, niin positiivisesti siellä oli suhtauduttu (verrattuna aiempaan) liigan tulevaisuuden näkyviin. JKL:n kausiopas oli sekin tutun harmiton nivaska, täysin vanhalla konseptilla mentiin. Taitto oli tosin uudistunut edukseen. Ja UL:n tuore SM-liigaan keskittynyt numero liiteli sekin perinteisissä sfääreissään, sekoitellen syväanalyysejä ja omalaatuisia provokaatioitaan.

Aihepiirien suhteen kaikki kolme seilasivat suht mielikuvituksettomilla vesillä. Aki Berg, Puolen Suomen Kärpät, Pasi Nurmisen Pelicans ja tietty meidän Jortshun niittaaminen maanrakoon, siinä pääjuttujen teemat kutakuinkin joka lehdessä.Mihin jäivät kaikki tulevan kauden nuoret tähdet ja kovat nimet (Bergin ohella)?

Ja kun kerrankin kiinnitti asiaan erityistä huomiota, silmään otti yleisvaikutelmana varsin vahva valmennus- ja seurapainotteisuus juttujen näkökulmissa ja teemoissa. Tässä ei toki ole mitään järin uutta kotimaisessa kiekkoskenessä, jossa valmentajat ovat jo pitkään olleet kummallisen ylikorostetussa asemassa ja kaikenlaisista pukuherroista on muutoinkin tehty show'n suurimpia tähtiä.

Tätä sulatellessani juolahti mieleen, että henkilökohtaiseslla tasolla "my two cents" tämän kauden osalta voisi olla se, että yritän hieman aiempaa enemmän keskittyä Pelaajien Peliin ja niihin sirkuksen todellisiin pääesiintyjiin. Vaikka niiltä ei kuulemma kannatakaan kysyä peliin liittyviä asioita, väittävät eräät.

Ai niin, Jatkoajan monumentaalinen SM-liigajulkaisu 2006-07 julkaistaan kokonaisuudessaan maanantaina. Stay tuned...