Valtakunnan kulttuurisessa pääkaupungissa on ollut sentyyppiset kelit jo pari viikkoa, ettei juuri jaksa edes ajatella mitään lätkän kaltaista asiaa. Helle piinaa ilmeisesti myös Kanadan henkistä pääkaupunkia, Montrealia. Ainakin The Bob, GM Gainey tuntuu saaneen auringonpistoksen tai lähteneen golfaamaan, kun kaivattuja kesähankintoja ei näy eikä kuulu. Kollegaa lainatakseni, tee edes jotain, Bob!

Mutta lätkästä viis, viikonloppuna tuli käytyä Ruissalon rokkikemuissa perinteiseen tapaan. Ja hyvät kekkerit olikin - ainakin hienon esiintyjäkaartin osalta. Vantaalaishenkisellä järjestävällä taholla oli homma tuttuun tapaan "hanskassa". Mutta ei siitä sen enempää.

Innokas amatöörikuvaaja heilui kansanpuiston maisemissa myös kameraattorin kanssa. Pidemmittä selityksittä tarjoilenkin nyt kuvaraportin sunnuntai-päivän olennaisesta annista (hieman harmittaa, kun kamera unohtui kotiin lauantaina...). Ennen turhia nillittämisiä selittelen jo etukäteen, että kaikki kuvat ovat käytännössä käsittelemättömiä otoksia, älkää tuijottako liian tarkkaan:

122329.jpg

Layne Staley oli tullut kylään muiden maailmantähtien kera...

122336.jpg

Ihania Naisia Rannalla (ja lavalla) piisasi...

122337.jpg

Tiktak <3

122341.jpg

Toki paikalla oli myös suomalaisen kiekkojournalismin tulevaisuus...

122348.jpg

Sekä "slightly gay" -henkisiä rokkikeikareita. Mutta oli se vaan ihana tämäkin...

122352.jpg

Beavis & Head-Butt? Plörinäksi meni potkisfinaalin seuraaminenkin kehnojen esitysjärjestelyjen vuoksi...

122357.jpg

Mutta ennen kaikkea Toolin ylivoima vei mielenkiinnon potkiksesta...

122359.jpg

"Wake up, hippies!"

122367.jpg

Päivän teeman mukaisesti Maynard James Keenan goes Brokeback Mountain.

Tool jätti kyllä melkoisen muistijäljen, hienoimpia Ruissalossa näkemiäni keikkoja. Voisihan tuonne kemuihin taas ensi vuonna mennä, jos ei muuten, niin marmattamaan käsittämättömän huonoista järjestelyistä. Mutta seuraavaksi voisin mennä mummolaan. Karhuherra kiittää, kuittaa ja vaikenee joksikin aikaa.