Turkuunkin saapui sitten talvi. Taivaalta tuli ilmeisesti koko kateissa olleen "alkutalven" kiintiön verran lunta. Yksi oli sitä mieltä, että tämä oli kerrassaan mahtava homma ja heti kotiin päästyä pitäisi mennä puolen metrin hangessa pulkkamäkeen kahlaamaan.

Toinen taas piti asiantilaa lähinnä sietämättömänä. Kahden kilometrin kotimatkaan kului autolla pidempään kuin olisi kulunut kävellen. Paitsi ettei siellä hangen keskellä olisi voinut tarpoa. Näin eri tavalla voi asiat nähdä.

Sama pätee jääkiekko-otteluunkin. Joskus sitä tuntuu siltä kuin olisi katsonut täysin eri matsia kuin joku toinen pelistä kertova. Turun Sanomien mukaan tiistaina kävi Turkuhallilla niin, että "Kiekko pomppi Lukolle". Kotijoukkue hallitsi ja taisteli urhoollisesti, mutta oli aseeton, koska Lukolla kävi ilmeisesti käsittämättömän hyvä tuuri.

Hassua, itselleni kun jäi sellainen mielikuva, että Tepsi ei hallinnut peliä edes pitäessään kiekkoa hallussaan. Näppituntuma-tilastoinnilla harhasyötöissä ja epäonnistuneissa syöttöketjuissa tehtiin tämän kauden kotiotteluiden "ennätys". Viime aikojen tapaan kiekkoja roiskittiin ahkerasti vastustajan maalille (hyvä sinänsä), mutta laatulaukaukset siltä kuuluisalta fläppitaulun maalintekosektorilta olivat vähissä.

Lukko taas esitti varsin viisasta vieraskenttäpelaamista ja kontrolloi peliä lähes mielensä mukaan pitkät tovit. Olivat tärkeään otteluun kunnolla latautuneita ja pelasivat sen mukaisesti.

Ihan näillä näppäimillä on alkamassa maailman turhin lätkämatsi, NHL:n All Stars -ottelu. Itseni ohella Calgaryssäkin melkein kiinnostaa.

"No Iginla. No Pronger. No Jagr. No Niedermayer (Scott). No Zetterberg. No Modano. No Forsberg. No Spezza. No Havlat. Not even frickin' Rory Fitzpatrick, the People's Choice. Oh, but Andy McDonald, God bless him, will be there."

Kolikon kääntöpuoli on tietysti se, että Evil Dwarf Bettmanin mielestä tämä tapahtuma on luultavasti parasta mahdollista markkinointia lajille. Itse en mourua sen enempää, kun ei ole ehdottaa mitään parempaa tilalle, mutta yllä siteeratulla Calgary Heraldin kolumnistilla on idea: NHL juhlistakoon turhailuhöntsän sijaan jo perinteeksi muodostunutta Hockey Day in Canadaa ja sen rinnalle luotakoon Hockey Day in the U.S.A.

Jokin aika sitten vietetty Hockey Day in Canada tarkoittaa siis sitä, että kanadalaisjoukkueet pelaavat toisiaan vastaan samana lauantaipäivänä. Nämä kolme peliä pelataan perätysten ja ne näkyvät kaikki valtakunnan verkossa. Ja kanukit tykkää. Veikkaan, että jenkeillekin kelpaisi.

All Stars -ottelun lopettamista odotellessa todettakoon, että tämän vuoden tapahtuman mielenkiintoisin aspekti lienee siinä, että ensiesittelyssä ja koeajossa ovat kolmen vuoden(!) ajan kehitellyt koko NHL:n uudet peliasut. Uusia materiaaleja, kosteutta hylkiviä paitoja, virtaviivaisuutta ja 9% vähemmän ilmanvastusta. Ja käsittämätön määrä ilmaista julkisuutta homman yksinoikeudella (joka ei toki liene irronnut halvalla) hoidelleelle Reebokille.

No joo, kai ne ihan hienoja ja käytännöllisiä ovat. Kunhan eivät kajoa bleublancetrougen esteettisiin arvoihin. Ei tarvitse kenenkään tulla ehdottamaan mitään pystyraitoja, mainostoimiston suunnittelemia logoja tai mitään muutakaan pyhäinhäväistystä. Ihan vaan tiedoksi. T: Nimim. "I <3  My 1972 Retro Jersey"