No niin, nyt on NHL:ssäkin tuore mestari selvillä ja kiekkokausi 2005-06 lopullisesti paketissa. Pitänee minunkin lausua sananen.

Carolina Hurricanesin tapaisen bettmanilaisen luomuksen Stanley Cup -voitto sylettää himpun verran, mutta toisaalta Nascar-countryn poikien mestaruus oli todellinen "Uuden NHL:n" voitto. Mestarina juhlii joukkue, jonka ei kaudenalusarvioiden mukaan pitänyt välttämättä päästä edes pudotuspeleihin. Joukkue, joka on taidolla rakennettu uudenlaiseen NHL-kiekkoiluun. Joukkue, joka hyödynsi uudet systeemit optimaalisesti hankkimalla lupaavan nuoren rungon tueksi kovia kokeneita nimiä. Ja ennen kaikkea se oli Joukkue, ei ryhmä markkinoiden tyyriimpiä tähtiä.

Lähes samaa voi tietysti sanoa Edmonton Oilersista, joka teki upean nousun, mutta joutui lopulta taipumaan. Syystä tai toisesta. Joku kovan luokan kiekkoanalyytikko kaivaa tietysti lopullisen eron jostain pelikirjan syövereistä, mutta myrskyn silmässä päivystäneellä 'Canesin isähahmolla Rod Brind'Amourilla oli lähes kiusallisen maanläheinen selitys asialle:

Brind'Amour was asked to sum up his team in one word.

''Desire,'' he replied. ''We wanted it. We had too many guys who weren't going to be denied. My game wasn't so great but this team, man, it doesn't give up.''
 Niin, desire: halu, tahto, himo. Muistaakseni samansuuntaiseen henkistä kanttia ja osaamista painottavaan selitysmalliin oman joukkueensa osalta oli taipuvainen myös paikallisen kasvattajaliigamme hallitsevan mestarin valmentaja Jukka Jalonen.

Niin tai näin, kiekkokausi on nyt siis ohi ja nyt voi huilailla ihan rauhassa... uuden kauden ja kesän ensimmäinen kohokohta, NHL Entry draft, on vasta viikonloppuna. Jos vaikka yhden jutun saisi raapustettua kasaan ennen sitä. Vähän jo jänskättää.