Turun Kupittaa on saanut vihdoin uuden jäähallin vanhan maisemaa raiskanneen pyhätön tilalle. Arkkitehtuuripalkintoja tuskin tullaan tällekään töllille jakamaan, mutta ilokseni totesin, että sisältä halli on hieno ja toimivan oloinen.

Uudessa hallissa hienosti säilynyt tietty vanhan Kupittaan henki. Pressi- ja toimitsijakatsomo on kuin päivitetty versio vanhasta ja nakkikioskitkin ovat entiseen tapaan katsomon kaarteiden alla. Kokonaisuutena areena vaikuttaa testitilaisuuden perusteella onnistuneelta - sinne kun pistää 1000-2000 ihmistäkin, on tunnelma eittämättä tiivis.

256345.jpg3000 katsojaa vetävä halli on huippulaatua Mestis-kiekkoilulle. SM-liigaahan hallissa ei pelata edes TuTon noustessa, vaikka niin kuvittelevatkin (ellei liiga luovu siitä illuusiosta, että kaikissa matseissa mahdollisesti kävisi edellytetty 5000 katsojaa).

Jyrkkäprofiilisissa katsomoissa kaikki paikat ovat varsin lähellä kaukaloa. Oman suosikkipaikkani löysinkin jo. Hippoksentien päätyyn tulee maalin taakse priimapaikalle pystybaari, ei paha.

Kupittaalla käydessä tuli myös ensimmäistä kertaa tänä syksynä sellainen fiilis, että pitäisi jo itsekin päästä jäälle. Isomman areenan kylkeen rakennetun harjoitushallin jää näytti kirjaimellisesti neitseelliseltä, kuten kuvasta näkyy.

Åijåi, sinne kun olisi päässyt tunnelmavalaistuksessa kaartelemaan...

Joulukin on kuulemma tulossa, ja tämä on huomattu NHL:ssäkin. Columbus Blue Jacketsin joululevystä on vuotanut tietoa julkisuuteen.