Täällä kotikulmillakin paikallinen Palloseura on markkinoinnin keinoin peräänkuuluttanut kateissa olevaa kuudetta kenttäpelaa eli aktiivista kotiyleisöä ensi kaudeksi. Hyvähän se on, että on tilanne huomattu ja edes huudellaan perään - ongelma vaan taitaa olla siinä, että ei se kuuluisa kukkokaan käskien laula.

Jatkoajan "Kanadan kirjeenvaihtaja" Jouni Nieminen on hehkuttanut Edmonton huikeaa kotiyleisöä, joka on innostunut entisestään Oilersin pelatessa hienoa playoff-kevättä, vaikka viime yönä tappio tulikin. Melko tukevaa aasinsiltaa pitkin  tuli Tepsin tilanne mieleen, kun ihmettelin videopätkää edellisestä Oilers-Ducks -matsista. Siellähän se, kuudes kenttäpelaaja, and then some.

Lyhyestä videosta on helppo todeta eräs urheiluviihteen perusfakta: it's all about the show. Eihän tuohonkaan tarvittu kuin pari sarjakuvista tuttua ratsupoliisia, karismaattinen kansallislaulun vetäjä ja noin 17 000 Hullua Kanukkia.

Ai niin, ja yksi juttu siihen vielä tarvitaan ihan alkajaisiksi. Menestyvä, uskottava ja viihdyttävä kiekkojengi sinne kaukaloon. Se on yleensä helpoin tie korjata aika monia ongelmia näissä ympyröissä.

Niin tai näin, vannoutunut Habs-mieskin liputtaa kyllä vankasti ainoan jäljellä olevan kanadalaisjoukkueen menestyksen puolesta. Viis Teemun tai Tepon puuttuvista kannuista, Go Oilers Go! Ihan jo pelkästään siksi, että Jounin Oilers-raportit ovat ihan ylivoimaista settiä Suomen oloissa ja täkäläisessä mediassa. Olisi kiva saada niitä finaalipeleistäkin.

Lopuksi pieni varoitus rakkaille ja runsaslukuisille lukijoille: edellä olevan videon majapaikka YouTube on aika vaarallinen paikka tällaisena kolean harmaana, uneliaana, pyhäpäivän jälkeisenä perjantai-aamuna. Ei sieltä pääse pois...