Sen lisäksi, että olen räkänokka, olen ilmeisesti myös pahanilmanlintu. Tältä ajatukselta oli vaikeaa välttyä, kun kävin lauantaina katsomassa toisen kerran tällä kaudella TPS:n A-junnujen matsia. Tepsi on nimittäin hävinnyt nuo kaksi ottelua maalierolla 1-15.

Lauantaina olin juttukeikalla Viljasiilossa ja pudotuspeliviivan alla olevan SaiPa kuritti paikallista Palloseuraa suht absurdissa ottelussa luvuin 1-9. Marraskuussa olin samoissa merkeissä liikkeellä ja Blues tylytti junnu-Tepsiä 0-6. Ja Tepsikin on sentään koko kauden keikkunut sarjan kärkinelikossa - jotain mätää tässä on.

Varmuuden vuoksi lienee pakko luvata, että pudotuspeleissä en ainakaan ennen mahdollisia mitalipelejä edes ajattele junnupelien katsomista.

Jokseenkin ymmärrettävästi pelin jälkeen kotijoukkueen kopissa vietettiin todella piiiiiitkään lämminhenkistä palaveria, mutta pääsinpä lopulta jututtamaan nuorta keskushyökkääjää Lassi Kokkalaa. Kohtaaminen oli hassu, kun on tottunut tarinoimaan ammattipelaajien kanssa, jotka muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta ovat melko kouliintuneita puhumaan työstään. 17-vuotiaan nuorukainen taas vaikutti (ihan ymmärrettävästi) ujolta ja vaivautuneelta. Ja kun hän vähän lämpeni, loistavat kysymykseni olivatkin jo loppu.

Mutta pistäkää nimi muistiin. Sälli osaa pelata ja NHL-varaus on tiedossa ensi kesänä (Central Scouting Bureaun mid-season ranking tammikuulta).

NHL-varauksesta tulikin mieleeni loppukevennykseksi hauska NHL-trivia vaikka kiekkohenkisten ihmisten illanviettoon. Kaikkihan sen tietävät, mikä on eniten NHL:ssä pisteitä tehnyt veljessarja, mutta...

Q: What's the highest-scoring pair of NHL brothers?

A: The Gretzkys. Wayne: 2,857 points; Brent: 4 points.

Väinö on kyllä tehnyt yksinään melkein saman verran pinnoja kuin Sutterit kuuden veljeksen voimin. Jos edellinen oli turhan helppo, niin astetta haastavampi knoppi kuuluu näin: NHL:n kaikkien aikojen pistepörssin kärkikymmenikössä on kuusi pelaajaa, joilla on myös taalaliigassa pelannut veli. Keitä he ovat ja minkä nimisiä ovat nämä veljet?

Oikein vastanneille luvassa mainetta, kunniaa ja googletus-mestarin arvonimi.