Pienen pieni veturi aamulla kerran, hieroi hyvin savuisia silmiään...

Hiljalleen on käsillä se aika, jolloin SM-liigassakin ryhdytään pelaamaan playoff-kiekkoa, joko sääli-etuliitteellä tai ilman. Vain onnettomimmat pahnanpohjimmaiset jätetään pidoista ulos - mutta eiköhän loputkin joukkueet lähivuosina saada jollain uudistuksella pudotuspeleihin mukaan.

Turussa kiekkokevään jatkuminen on yksin TPS:n harteilla, kun TuTon playoff-junasta hajosi Forre-veturi, eikä se enää jaksanut hilata mittavaa vapaamatkustajien ja alennuslippulaisten vaunua perässään. Joko Ika ensi kevääksi keksii eväät myös tuloksekkaan playoff-kiekon pelaamiseen?

TPS:n pää-äänenkannattajana toimivassa paikillisaviisissa on jo hyvissä ajoin tammi-helmikuussa julistettu Palloseuran playoff-junan puksuttavan tukevasti raiteillaan. Viime viikkoina on kuitenkin ilmennyt signaaleja lähes VR-henkisestä talvikeleillä hyytymisestä.

Tai hyytyminen on oikeastaan huono sana - kun ei puhuta VR:stä. Mutta jonkinlaista hämmentävää käyntihäiriötä koneessa ilmenee toistuvasti. Jos TPS on pelannut viikon sisällä kolme ottelua, niissä on saatettu nähdä kolme lähes erilaista joukkuetta. Huolimatta siitä, että nimet paitojen selkämyksissä eivät juuri ole muuttuneet.

Yleisesti ottaen tuo ei ole kovin kannustava signaali, kun pelataan kauden toistaiseksi tärkeimpiä otteluita. Ja vielä tärkeämmät ovat viikon tai parin päässä. Syitä moiseen on varmasti monia, mutta niitä ei juuri nyt välitä arvailla eikä eritellä.

Kaukaloon katsomalla voi kuitenkin päätellä paljon kaikenlaista. Tällä viikolla Tepsi on pelannut neljä hävettävää erää, yhden hyvän ja yhden kohtalaisen. Mihin asentoon mittari kääntyy, kun lauantaina kylään saapuu aikamoinen juna: Jokerit peesissään runsaat 600 hovinarria.

Tunnelmaa ainakin piisaa, ja TPS:llä on muiden joukkueiden koomailun ansiosta edelleen saumat kuudenteen sijaan. Jos nyt ei kiinnosta pelata, tuskin kiinnostaa ensi viikollaan. Stay tuned.

...sitten se ähisi ja puhisi ja puhkui...