Nyt kun turkulainen kiekkokausi 2006-07 on tullut "virallisesti" summattua niin Tepsin kuin TuTonkin osalta, voi vaikka katsella omia puuhasteluja hieman taaksepäin.

Jatkoajan Turun toimitus on verkkolehtemme työllistetyimpiä, koska seurattavana on kaksi joukkuetta, ja kuluvalla kaudella tuli panostettua entistä enemmän myös Mestiksen seurantaan. Ahkeroimassa meitä on ollut neljä kirjoittajaa ja yksi kuvaaja, lisäksi yksi meistä on kirjoittamisen ohessa ahkeroinut kameran kanssakin.

Kauden saldoksi loppukesän ennakoinneista kauniisiin loppusanoihin tuli 152 erilaista matsijuttua tai artikkelia (kolumnit, haastattelut, analyysit) ja 30 kappaletta erillisiä kuvakoosteita (kuvaaja oli toki paikalla useammissa otteluissa) matseista.

Omaa panostani on hieman rajoittanut se, että olen tehnyt kohtuullisen mittavan satsin juttuja muillekin julkaisuille. Toisaalta noissa luvuissa ei ole mukana melkoista määrää uutisia, joista on tehty kauden mittaan enemmän tai vähemmän kattavia pläjäyksiä.

182 jutun mittainen ähellys kertoo ytimekkäästi, mistä Jatkoajan verkkolehden tekemisessä on kyse - kun muistetaan se tosiasia, että jokainen juttu on tehty vapaaehtoisesti, omalla vapaa-ajalla (joskus vähän työajallakin) ja ilman korvauksia.

Vaikka toisinaan pukkaa puurtamisen makua suuhun, jälkimaku on useimmiten hyvä. Yksinkertaisesti siksi, että kyse on intohimosta. Kyse on lajirakkaudesta, kirjoittamisen palosta ja sanomisen tarpeesta.

Henkilökohtaisesti mieltä lämmittää se, että määrä ei suuremmin ole vaikuttanut laatuun, ainakaan kielteisesti. Voin tietysti arvioida vain muiden tekstejä, mutta pystyssä päin voin helposti todeta, että Turun toimituksen jannuilla ei ole mitään hävettävää verrattuna esimerkiksi muuhun turkulaisseuroja aktiivisesti seuraaviin mediaan.

Ja ensi kaudeksi yritetään taas vähän parantaa juttujen laatua tavalla tai toisella. Paljon on tullut palautetta kauden aikana - valmentajilta, pelaajilta, kollegoilta ja tietysti lukijoilta. Kiitos siitä ja mieluusti lisää samanmoista jatkossakin.

Ennen kaikkea kuitenkin kiitos näin julkisestikin arvon kumppaneille. Aapo, Antti, Emil ja Ilkka - kiitokset hienosta kaudesta.

Jälkisanat: edelliseen ytimekkääseen viestiini ilmaantui eräältä kuomalta "lyhyt opponointi" toisaalle. Pitkään silloin mietin, ryhdynkö raapustamaan pidempää avautumista aiheesta, mutta päädyin minimalistiseen linjaan. Perusteellisempi selvitys aiheesta siis täällä.