Vanhalle Palloseuran miehelle meinasi itku tulla keskiviikkona, kun TPS tiedotti tehneensä sopimuksen Marko Mäkisen kanssa. Vaikka ronskista lätkästä pidänkin, tätä miestä en ennakkoon olisi halunnut nähdä paikallisen seuran paidassa. Jostain syystä minulla on aina ollut vaikeuksia kunnioittaa Mäkisen edustamaa pelaajatyyppiä kaikkine temppuiluineen.

Rehtinä ja edes jonkinasteiseen puolueettomuuteen pyrkivänä jääkiekon seuraajana päätin kuitenkin antaa "Makkolle" mahdollisuuden, onhan hän TPS-kasvatti ja Nummenpakan suuri poika kuitenkin. Mäkinen olikin kahdessa tämän viikon kotipelissä kiekkoanalyytikon henkilökohtaisessa tryoutissa.

Nyt perun julkisesti kaikki ikävät sanani ja tunnustan, että Marko Mäkinen on nyt nähdyn kaltaisilla esityksillä oiva lisäys tämän kauden Tepsiin.

Neloskenttäkin vaikutti heti ihan oikealta ketjulta ja Mäkinen toi ylipäänsä kaivattua puhtia ja taistelua aiemmin apaattiselta vaikuttaneeseen ryhmään. Toivottavasti vaikutus ei jäänyt tilapäiseksi.

Tämän henkisen läpimurron ohella olen viime ajat pohtinut sitä, että Tepsihän ehtii tässä vielä tehdä SM-liigan yhden kauden piste-ennätyksen. Näyttää nimittäin siltä, että Jamppa Hurme ei aio päästää enää yhtään maalia tällä kaudella.