Turussa on huomenna lähes kansanjuhlan paikka, sillä päävalmentaja Hannu Jortikka täyttää 50 vuotta, tämä lienee se mystinen miehen ikä, jonka saavuttamisessa on joidenkin mielestä onnittelemisen aihetta.

Tapausta voi mennä juhlistamaan vaikkapa Turkuhallille, Tepsin treeneihin. Itse tyydyn virtuaaliseen hatunnostoon: paljon onnea, Jortshu! May the force be with You.

Perjantain absurdeimamsta liigauutisesta vastasi kuitenkin Hämptönin Pallokerho. Ilmoittivat nimittäin hankkineensa hyökkääjä Billy Tibbettsin. Billy Boylla on mm. viime kaudelta ihan kelvolliset tilastolukemat AHL:stä, jos ei anna 249 jäähyminuutin häiritä.

Tilastoissa on kuitenkin myös neljän vuoden "stats unavailable". Noina vuosina Tibbetts pelasi korkeintaan jotain vankilaliigaa, sillä mies istui linnassa alaikäisen tytön raiskaamisesta (rikosnimeke saattoi tosin olla joku vähän lievempi), ehdonalaisrikkeestä ja ampumavälikohtauksesta - kaikki eri aikoina tapahtuneita. Omien sanojensa mukaan hän oli vain väärinymmärretty. Eräs näkemys asiasta miehen NHL-uran ajoilta.

No, nykyisen sivistysyhteiskunnan hengessä pitää kaiketi iloita siitä, että tällainen tapaus on saatu pelastettua paheen poluilta. Vierasyleisöt kautta Suomen maan osaavat luultavasti myös arvostaa hänen tarinaansa.

Mutta varmasti mukava kaveri ja eittämättä hyödyllinen vahvistus nykyliigassa.