Viime viikolla tuli otettua esille Kupittaan uudessa hallissa ilmenneet ongelmat ja turkulainen päätöksentekokulttuuri. Koska ilmenneet ongelmat eivät ole aivan vähäpätöisiä, aihe askarruttaa turkulaisia. Kortensa kekoon kantaa myös TS:n Kalle Virtapohja, joka on innostunut oikein serial bloggeriksi asian tiimoilta. Hyviä pointteja ja puheenvuoroja.

Toinen turkulaista kiekkoväkeä puhuttanut aihe on TPS:n juniorityö. Eräs asiaa innokkaimmin pinnalla pitävä on päävalmentaja Jortikka, joka kaipaisi kovasti laadukkaampaa tykinruokaa joukkoihinsa. Nykyisistä junnuista ei ole kuulemma iloa, eikä niitä ainakaan peluuttaa uskalla.

Tässä yhden asianosaisen puheenvuoro kunnanrajan tuolta puolen. Ihan ensimmäistä kertaa ei tämäntyyppistä sanomaa kuulu hallin kulmilta.

"- Aika moni muukin on tehnyt viime vuosina saman liikkeen, lähtenyt pois Turusta, ja pelit ovat ruvenneet kulkemaan. Kyllä siellä pelimiehiä olisi, kun joku antaisi vain mahdollisuuden näyttää."

Jotain positiivistakin. TPS-kannattajien Sissiryhmän aktiivit ovat möykkäämisen ohella ahkeroineet muutakin. Tästä todisteena mukava Joni Yli-Torkon haastattelu.

Siinä missä edellisen puheenvuoron esittäjä on löytänyt onnen ja autuuden Raumalta, Yli-Torkko on viihtynyt matkattuaan toiseen suuntaan:

"- Olen viihtynyt Turussa todella hyvin verrattuna esimerkiksi Raumaan. Täällä on paljon tekemistä jääkiekon ulkopuolellakin. Raumalla elämä rajoittui melko paljon jääkiekkoon."