On se kamalaa, kun on olevinaan niin hoppu, ettei tännekään ehdi avautua. Mutta nyt pitkästä aikaa sananen viikonvaihteeksi. Aiheena kesän kovin festivaalipläjäys nimittäin vuotuinen Olohuonerock, joka järjestettiin lauantaina jo kolmannen Turussa Humalistonkadulla.

Maailmanluokan tekniikan välityksellä festivaalin rosteriin oli saatu huikeita nimiä. Juhlakansa viihtyi Gorillazin, Rage Against the Machinen ja Greendayn musisoidessa.

159820.jpg
Damon Albarn kävi kylässä.

Koko tapahtuma oli muutoinkin jälleen kerran ensiluokkainen. Festivaalialue oli sijainniltaan, kooltaan ja toimivuudeltaan hyvä, sää oli optimaalinen, festaripaidat komeita, ruoka hyvää ja juomat sekä halpoja että kylmiä (paitsi eteläafrikkalainen punaviini). Festivaali oli myös loppuunmyyty (kolme henkeä), eikä festivaalialueella näkynyt ainuttakaan känniääliötä koko iltana.

- Aivan loistava konsepti ja onnistuneet juhlat kerta kaikkiaan, totesi apulaispromoottori Mesikämmen festivaalin päätyttyä.

Eikä tässä vielä kaikki, kunnon festivaalin tapaan Olohuonerockiin kuului myös jäähdytteluklubi kaupungin sydämessä. Tuli illan myöhäisinä tunteina käytyä Klubilla tsekkaamassa kotimaisen punk-skenen toivot I Walk the Line ja Anal Thunder. Ensin mainittu vakuutti osaamisellaan levynostoon pakottavalla tavalla, jälkimmäinen taas voitti puolelleen maanisen hauskalla esiintymisellään. Bändi, jolla on tuollainen nimi, ja joka päättää settinsä omaperäisesti tulkittuun Bon Jovi -"coveriin", ei voi olla läpeensä mätä.

159822.jpg
Amatöörikuvaaja goes Charles Peterson. IWTL Turun Klubilla.

No joo, ensi viikolla sitten taas lätkääkin. Ainakin pitäisi olla muutoin tuottelias tällä saralla. Paikallisen Palloseuran propaganda-lehti odottaa tarinoitaan ja kaikenlaista muutakin on vireillä... Ja jos täällä on hiljaista, niin aina voi lukea narsisti-Hiitelän blogin maailmanluokan name-droppingia.