Siellä sun täällä on käyty keskustelua siitä, miten uudenlaisen tiedonvälityksen muodot ovat yhä enemmän ja enemmän syrjäyttämässä perinteisiä mediota, ja kuinka esim. blogit toimivat kasvavassa määrin tällaisessa roolissa. Erinomaisen johdatuksen aiheeseen tarjoaa vaikkapa Mediablogi.

Kysymykset ovat tietysti hieman relevantimman oloisia, kun puhutaan vaikkapa Irakin sodan kokemuksia kuvaavista blogeista. Mutta istuu tämä kiekkoskeneenkin. Pohjois-Amerikan kiekkobloggaajien ykkösketjulainen Off Wing Opinion ja muut hengenheimolaiset käyvät varsin perusteellista keskustelua siitä mahdollisuudesta, että NHL kenties voisi hyväksyä bloggaajia peleihin median edustajina (tärppi Avokatsomon kautta, kitoosh). Tarjolla varsin mielenkiintoisia näkökantoja objektiivisuudesta, riippumattomuudesta ja muista perinteisistä tiedonvälityksen hyveistä.

Tuntuu kyllä ainakin toistaiseksi hieman hassulta, että akkreditointeja ryhdyttäisiin myöntämään bloginpitämisen perusteella. SM-liigan kohdalla tuo kuulostaisi jopa absurdilta.

Täällä kotikonnuillahan tilanne on sikäli erikoinen, että lähestulkoon kaikki huipputason lätkään enemmän tai vähemmän liittyviä blogeja raapustelevat jampat ovat niitä, jotka patsastelevat siellä mediaparvella jo muutenkin. Vai mitä, herrat Hiitelä, Pakarinen, Leppänen ja Suutari?