Turkulaisena osaa arvostaa tiettyjä asioita. Kuten sitä, ettei ainoana perheessään ole joutunut koskaan asumaan Porissa, tai syntymään siellä, kuten veljelleni on käynyt.

Satakuntalaiset ovat yleisesti ottaen kyllä suht hauskaa porukkaa, jotka puhuvat lähes yhtä kamalaa murretta kuin turkulaiset. Porilaisten ja raumalaisten hellyyttävä kädenvääntö on aina yhtä viihdyttävää. Eräs hauskimmista piirteistä siinä on samojen vitsien kertominen päittäin. Tunnetuin esimerkki taitaa olla tämä:

Miksi raumalaisilla/porilaisilla on suipot korvat? No, tietysti siksi, että heidän syntyessään kätilö nostaa vauvaa korvista ja näyttää: katso, tuolla on Pori/Rauma.

Tuota samaa mukahauskuutta ovat ainakin minulle kertoneet niin porilaiset kuin raumalaiset tututkin. Nykyäänhän tosin raumalaisilla ei taida olla edes omaa synnytyssairaalaa, joten ne toiset suippokorvat ovat hieman niskan päällä tässä asiassa, kun raumalaiset käyvät Porissa synnyttämässä, luulisin.

No juu, tänään Porin Ässät Turkuhallissa ja sehän kiinnostaa aina. Ihan riippumatta siitä, ettei siellä edes ole kovin monta suippokorvaa joukkueessa. Kaikkein mukavinta on se, että ei tarvitse mennä hallille töihin, vaan voi mennä nauttimaan ihan lätkämatsista ja keskittyä peliin syväanalyyttisesti ilman kirjoituspaineita. Tai sitten vaan mennä ottamaan pari ölppöstä maailman ääristä kulttuuripääkaupunkiin saatuvien kamujen kera.