Ostin eilen ensimmäistä kertaa elämässäni levyn, jonka hinnan sai kaupassa päättää ihan itse. Laulu- ja soitinyhtye Ultrasport on keksinyt pikkubändille kerrassaan oivan markkinointikeinon: poppipoikien uutta levyä myydään rajallisena painoksena valikoiduissa levykaupoissa, minimihinta levylle on yksi euro ja asiakas saa maksaa omatuntonsa mukaan lisää päälle.

349406.jpgIdeassa on riskinsä, mutta myös järkeä. "Onhan noita mennyt", totesi levykauppiaskin. "False start city" käväisi julkaisuviikollaan Suomen virallisella albumilistallakin. Itse maksoin kannatushengessä vitosen, toivottavasti pääsevät omilleen levynteosta.

Ja jos vielä mietitte, niin levykin vaikuttaa kelvolliselta. Vähän kuin SM-liigan häntäpään pikkuseurat: harmitonta ja sympaattista poppia suurella sydämellä.

Tästä pääsemmekin suhteellisen tukevaa aasinsiltaa pitkin siihen, että Lahden Pelicans vierailee tänään Turussa. En kuitenkaan aio ehdottaa sitä, että tämän tyyppisistä liigamatseista saisi lippuluukulla maksaa vain hyväksi katsomansa hinnan. Kun ei se meikäläisen tammiale-visiokaan oikein kelvannut.

Jo vuosia olen osannut varjella itseäni liialliselta altistukselta Pelicans-otteluiden (ja muutaman muun vierailijan) suhteen. Pitkällisen havainnoinnin peruteella tajusin jossain vaiheessa, että niissä on harvoin tapahtuu mitään muistelemisen arvoista. Hiljalleen on kuitenkin pitänyt tarkistaa ennakkoluuloja varsinkin Pelsujen suhteen. Mikä on tietysti pelkästään hyvä asia.

Tänään onkin tarjolla mielenkiintoinen ja tiukka keskikastin taisto. Ja tämän vuosikerran Pelicans on mielenkiintoinen ryhmä. Keskellä raskainta runkosarjan rutiinipuurtamista ei silti ole helppoa keksiä järin vetävää ennakkojuttua tällaiseen peliin. Nyt onnistuttiin kuitenkin melko kivasti.

Tällaiset vähän erilaiset lähestymistavat tai erikoiset näkökulmat ovat pitkän kauden mittaan tärkeitä. Kun Turussakin väännetään pienellä porukalla ainakin alun neljättäkymmenettä matsiennakkoa (ja reilusti enemmän juttuja itse peleistä), tarinan kasaan raapiminen tuntuu välillä aika pahasti vanhan toistamiselta.

Nyt sitten jännityksellä seuraamaan pärjääkö Jesse Saariselle vai kouluttaako Saarinen Jesseä.

np. Ultrasport - Facts about a Match