SM-liiga siirtyi viettämään joulutaukoa, eikä päivääkään liian aikaisin. Ainakin näillä kulmilla alkoi mittari uhkaavasti näyttää punaista sietokyvyn suhteen. Nyt kun vähän huilailee (Tovereita ajattelin kyllä käydä vielä katsomassa ennen joulua), jaksaa taas vuodenvaihteesta eteenpäin tuijottaa liigan pahimman puurtamisvaiheen koitoksiakin.

297383.jpgTauon aikana kelpaa vaikka käydä rentoutumassa hiihtoladulla... eikun ei voikaan, täällä sataa vettä (taas).

Omaa jaksamista syksyn synkkinä iltoina on edistänyt se, että Artukaisten Viljasiilossa on vaihteeksi nähty hyviäkin jääkiekko-otteluita. Tai ainakin voittopuolisesti sellaisia, joista kotiin lähtiessä ei harmita ottelun seuraamisen käytetyn ajan menettäminen.

Positiivissävytteisen syyskauden ja joulutauon kunniaksi listattakoon TOP 3 Positiiviset Jutut TPS:n osalta:

1. Tuomas Suominen: olenko jo sanonut, että tässä on kuluvan kauden vuoden tulokas? Ai olen vai... anyway, tästä sällistä tulee vielä kova pelimies, kunhan saa koneistoon hieman suoritusvarmuutta ja yhden vaihteen lisää. Varin virkistävä ilmestys TPS-nutussa.

2. Tekemisen meininki: TPS on vaikeassa tilanteessa monin tavoin, mutta se lämmittää sivusta seuratessa mieltä, että seurassa tuntuu vallitsevan pitkästä aikaa positiivinen yrittämisen tunnelma. Virheitä tulee varmasti vieläkin tehtyä, mutta ainakaan johtoporras ei anna itsestään apaattista kuvaa. Aktiivisesti yritetään parantaa tilannetta ja joukkuetta, silloin sopii välillä ruiskia vähän hutejakin.

3. Itsekunnioitus: kirjoitin viime keväänä surkean kauden päätösanalyysina mm. näin: "moni katsoja olisi arvostanut pelaajien taholta hieman näkyvämpää kunnioitusta maksavaa yleisöä ja mustavalkoista peliasua kohtaan. Itsekritiikkikään ei vaikuttanut olevan kovin vahvassa asemassa etsittäessä (ulkoisia) haitta- ja häiriötekijöitä." Tänä syksynä turkulaisyleisölle on esiintynyt TPS, jonka pelaajat vaikuttavat olevan tosissaan, kunnioittavat itseään, joukkuettaan, yleisöä ja kantamaansa pelipaitaa. Sillä pääsee jo yllättävän pitkälle.

This is my truth, now tell me Yours...


BTW, Ripalla oli oiva vinkki Hyvän Mielen Joululahjaksi.